Výnimočná tvorba z pera slovenských autorov


V tomto článku vám chcem predstaviť knihy slovenských autoriek a jedného slovenského autora, ktoré si zaslúžia omnoho viac pozornosti ako sa im dostáva. Nájdete tu všeličo, od ženských románov cez detskú knihu až po napínavú detektívku. Už len si nejakú vybrať a schuti sa do nej začítať. 




Začnem skvelou knihou Zlaté puto od výbornej autorky Ivice Ďuricovej.

V tejto knihe nájdete veľa lásky, vášne, tak trochu aj krimi a predovšetkým kopu špionážnych momentov.
Hlavná hrdinka Sofia, majiteľka baliaceho servisu, sa zoznámi so zvláštnym cudzincom, Williamom,  ktorý ani nevie ako a zmení jej život od základov. Nasleduje ho až do Ríma, kde sa však ocitá v zlom čase na zlom mieste a všetko sa začína akosi kaziť. Realita prestáva dávať zmysel a Sofia odrazu ani netuší, kto je dobrý a kto zlý.
Kniha je písaná dynamicky a svižne. Príbeh je spísaný z pohľadu viacerých postáv, pričom vás neustále sprevádza napätie. Určite knihu odporúčam ako príjemnú oddychovku na spestrenie dňa.

Pokračujem knihou Rozhodnutie, ktorú napísala úspešná autorka Michaela Zamari.


Miška vydala na slovenskom trhu už 6 kníh, pričom jedna z nich je manuál o tom, ako si vydať knihu na vlastné náklady.
Rozhodnutie je príbeh o mladej žene, Raven,  ktorá si musí zvoliť medzi slobodou a bezpečím. Obaja rodičia jej zomreli a z rodiny jej zostal už len jej mladší brat, o ktorého sa stará.
Po dlhej dobe sa spolu s ním vyberie na zaslúženú dovolenku do Malajzie, kde situácia nevychádza podľa plánov. V noci sa k nej na izbu prirúti neznámy muž a pripúta si ju k sebe so slovami, že ju musí chrániť. Lenže pred čím?  A načo vlastne?
Strhujúci príbeh, ktorý jednoducho musíte dočítať na jeden šup, inak vám nedá spať. Postavy pôsobia reálne, príbeh je napínavý a plný nečakaných zvratov. 

Kniha, ktorá vás zaručene upúta svojou nádhernou obálkou, je Krásny život tučniakov od debutujúcej autorky Ivany Alexi.

Hlavná hrdinka Miriam je už takpovediac stará dievka, v živote jej figuruje jej babi, ktorú chodí každú nedeľu s radosťou navštevovať a porozprávať sa s ňou.
Veľa lásky venuje Oskarovi, líškopsovi, ktorý si ju vybral a rozhodol sa robiť jej spoločnosť.
Miriam si ale uvedomuje, že takýto život viesť nemôže a je pripravená na zmenu. Presne v ten moment spozná niekoho, kto pôsobí veľmi milo a charizmaticky.
Milý, zábavný ženský román, ktorý si zaslúži čestné miesto v knižnici. Dúfam, že autorka časom napíše viac skvelých kníh. 


Ďalej tu mám pre vás nádherný, možno trošku detský, príbeh od Barbory Vanickej pod názvom Dvere v kúte sveta.

Adam a Eva sú súrodenci snáď tí najodlišnejší na svete. Zatiaľ čo sa Eva v spoločnosti cíti výborne a neustále ju vyhľadáva, Adam je radšej zavretý doma s knihou v ruke.
Jedného dňa sa Adam zatúla a ocitne sa na druhej strane dverí v akomsi Stromorohu, magickej krajinke, ktorá potrebuje pomoc. 
Jediný, kto si všimne, že Adam je preč, je Eva, ktorá sa okamžite vyberie svojho brata hľadať. 
Svižný príbeh s gradujúcou zápletkou by ste si nemali nechaj ujsť ani preto, že je určený skôr mladším čitateľom. Náhodou vás dokáže skvele odreagovať od reality.


Nuž a tento článok ukončím skvelou detektívkou O mŕtvych len v dobrom od debutujúceho autora Petra Pavoniča.


Daniel sa konečne po rokoch vyberie na dovolenku do Fínska, kde sa chce venovať písaniu knihy. Jeho plány však zmarí jeden telefonát, ktorý ho donúti okamžite zbaliť veci späť do kufra a vrátiť sa prvým lietadlom domov.
Polícia, ktorá mu takto zničila dovolenku, ho totiž obvinila z vraždy vysokoškolského profesora.
Daniel sa rozhodne najať si na pomoc súkromného detektíva a sám prísť na koreň tomu, čo sa to tam vtedy odohralo. 
Krátke kapitoly, sympatické postavy, kuriózne skutočnosti a okultizmus. Všetko toto a omnoho viac nájdete v tomto znamenitom príbehu. 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu