Stratený muž - Jane Harper

Suchá austrálska púšť, traja bratia, jeden z nich mŕtvy a kopa otázok bez odpovedí


Musím oceniť predovšetkým výber obálky, ktorá k príbehu veľmi sadla. Či už s prebalom alebo bez, kniha v poličke vyzerá nádherne. Opäť sa mi potvrdilo, že pod krásnou obálkou sa skrýva znamenitý príbeh. 

Nachádzame sa v Queenslande, v juhozápadnej časti Austrálie, najsuchšom a najteplejšom mieste na Zemi. 
Žijú tu traja bratia: Nathan, Cameron a Bub, ktorí si rozdelili dedičstvo po mŕtvom otcovi a hospodária každý na svojej časti pozemku. 

Ich pozemky sú obrovské, osamotené a v noci ponorené do úplnej tmy. 

Jedného dňa ich idylku nakazí fakt, že prostredný brat Cameron je nezvestný. Mal namierené opraviť generátor, avšak teraz leží na zemi mŕtvy. 

Vyzerá to tak, že zomrel na dehydratáciu a neznesiteľnú horúčavu. Avšak prečo jeho auto plné zásob zostalo odparkované a nedotknuté ďaleko od neho?

Čím viac sa do toho ponoríte, tým viac sa vám bude zdať príbeh záhadný. Neustále sa zamotáva a následne odmotáva a vy už vlastne ani netušíte, kto je dobrý a kto je zlý. 

Príbeh sa na začiatku jemne ťahal, námet bol síce zaujímavý, ale sprvu som si nebola istá, či ho budem schopná dostatočne oceniť. Našťastie sa to po pár úvodných kapitolách poriadne rozbehlo a ja už som odrazu nebola schopná knihu odložiť. 

Nie je to však typický napínavý trhák, na aký môžete byť zvyknutí zo severských krimi. Prostredie je skôr pokojné, žiadne naháňačky, ale aj napriek tomu veľa nečakaných zvratov. 

Postupne pre čítaní vám začnú všetky fakty zapadať do seba a uvedomíte si, že sa stalo presne to, čo sa malo stať. 

Ďakujem vydavateľstvu Tatran za možnosť prečítať si túto knihu. Vy si ju môžete kúpiť TU

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu