Rozhodnutie - Michaela Zamari

,,Na chvíľu zahnal moje myšlienky do úzadia a presmeroval ich na paralelnú realitu, v ktorej sme neboli súčasťou hry o život..."

Po prečítaní Miškinej knihy Zákulisie samovydávania sa mi natoľko zapáčil jej štýl písania, až som sa rozhodla prečítať si aj ostatné jej knihy, aj napriek tomu, že vôbec nespadajú do môjho žánrového vymedzenia.


Hneď v expozícii sa ocitáme v tropickom prostredí malebnej Malajzie, kde sa hlavná hrdinka Raven spolu so svojím bratom Troyom vybrala na zaslúženú dovolenku. Celé dni pendluje v svadobnom salóne, nemá ani chvíľku čas na oddych a toto je jej prvé voľno, ktoré si za tie roky mohla dopriať.

Jedného dňa, pár dní pred odchodom domov, leží pri bazéne, užíva sa teplé slniečko, keď k nej odrazu pristúpi cudzinec a varuje ju, aby na seba dávala väčší pozor.

Raven tomu neprikladá nijakú váhu a o pár minút na incident takmer úplne zabudne. Avšak keď sa v noci prebudí na náhly hluk vo svojej izbe, nie je jej všetko jedno.

Tajomný cudzinec sedí na jej posteli, rukou jej pritláča ústa a hovorí, že si mala dávať väčší pozor.


Strhujúci príbeh, ktorý vám nedovolí ani sa poriadne najesť, kým ho nedočítate do konca. Napínavý, až do poslednej strany a ešte k tomu aj s otvoreným koncom.

Nemohla som sa od knihy odtrhnúť, striedalo sa tu napätie, vášeň, tajomno a veľa dobrodružstva.

Postavy v knihe pôsobia veľmi reálne, na nič sa nehrajú. Raven je svojská, drzá, ale pritom je vnútri veľmi citlivá a zraniteľná. Obľúbila som si aj Troya, ktorý sa vždy zastal svojej staršej sestry a nevzdával sa.

Knižku vám všetkým veľmi odporúčam, určite stojí za prečítanie, len si dajte pozor, aby na vás v čase jej čítania nečakalo nič neodkladné, lebo knihu nebudete môcť len tak ľahko odložiť.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu