Francesca - Lina Bengtsdotter


Napínavý triler z pera švédskej autorky krimi pokračuje. Ak sa vám páčila jej predošlá kniha Annabelle, Francescu si okamžite zamilujete.




Charlie Lagerová si uvedomuje, že takto nemôže pokračovať ďalej. To, čo sa stalo minulé leto počas vyšetrovania nezvestného dievčaťa, sa už nemôže nikdy opakovať. Preto sa na podnet svojho nadriadeného konečne odhodlá vyhľadať odbornú pomoc a pokúsi sa raz a navždy skoncovať s alkoholom.

Nedoriešená minulosť jej však ani naďalej nedá spať, zvlášť po tom, čo sa začala zaujímať o 30 rokov starý prípad zmiznutej Francescy v jej rodnom mestečku. Príde jej zvláštne, že to v lete pri vyšetrovaní nikto nespomenul. V malých mestách ľudia predsa nikdy nezabúdajú.

Navzdory všetkým skutočnostiam sa rozhodne vrátiť domov a vypátrať, čo sa s Francescou stalo. Postupne sa odkrývajú nové skutočnosti, ktoré na Charlie nepôsobia príjemne. Všetko nasvedčuje tomu, že m so zmiznutým dievčaťom spoločného viac, ako si myslela. 

Opäť perfektný triler, ktorý sa na rozdiel od prvej časti rozbehol už v úvode. Autorka čitateľovi ani na malý moment nedovolí uvažovať nad niečím iným, vtiahne ho do príbehu a nepustí až do samotného konca.

Tak ako mi bola Charlie v prvej časti nesympatická, teraz mi bude chýbať. Konečne som pochopila, prečo sa miestami správa tak egocentricky a pojašene. Nehovorím, že mi to neliezlo na nervy, len, že to už dokážem pochopiť.

Striedal sa tu pohľad Francescy a Charlie, pričom ťažko povedať, ktorý bol zaujímavejší. Každý z tých dvoch mal niečo do seba a pomohol pospájať drobné kúsky skladačky.

Ďakujem veľmi pekne vydavateľstvu Grada za poskytnutie knižky na recenziu. Vy si tú svoju môžete kúpiť TU.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu