Somárik a vianočný anjel - Otfried Preussler

Možno si poviete, že na vianočnú knižku je dnes už neskoro, ale ja si to nemyslím. Milý vianočný príbeh vám môže zlepšiť náladu kedykoľvek, aj vo februári. 




Bol raz jeden somárik, ktorý sa len nedávno narodil, a tak stále potreboval svoju mamičku. Tá ho zohrievala a kŕmila. Jedného dňa sa ale somárik zobudil a mamička nikde. Čo teraz? 
Našťastie nezostal dlho sám, prišiel ho navštíviť anjel a ten mu sľúbil, že ho za ňou zavedie. Vydali sa teda spolu na cestu naprieč dedinkou, kde mal somárik možnosť nájsť si kopec nových kamarátov. 
Na cestu sa k nim pridajú deti, pastiera s ovečkami, pekára s rodinou, tetu z vianočného stánku a dokonca aj policajta. Cesta za hľadaním mamičky sa môže začať. 


V tejto magickej knižke sa ukrýva množstvo nádherných ilustrácii, za ktoré vďačíme ilustrátorke Christiane Hansen. Zobrazujú celý príbeh, takže knižku sú schopné ,,čítať" aj deti, ktoré ešte nepoznajú písmenká. Celá somárikova cesta je zaznamenaná v obrázkoch.


Príbeh sa číta ľahko a rýchlo, nie je možné s v ňom stratiť. Autorka vybrala skutočne jednoduché slová pre ľahšie porozumenie textu.

Odporúčaný vek je 5+, ale ja nevidím nič zlé na tom, aby knižku čítali aj mladšie deti. Príbeh ich určite osloví, nakoľko je príjemne a svižne napísaný, dej sa rýchlo posúva ďalej. Pre malého čitateľa môže byť toto knižka na celé poobedie a myslím si, že je to užitočne strávený čas.

Patrí ku knižkam, ktoré si v poličke vytavíte najmä pre krásnu a zaujímavú obálku. Chcete ju mať stále na očiach a prezerať si ju.

Za knižku sa chcem poďakovať vydavateľstvu Verbarium a vy si tú svoju môžete kúpiť TU.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu