Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu

 

Romantika v Paríži zmiešaná s krvavým bojom s démonmi, no čo viac si želať na prvej spoločnej dovolenke? Milovníci Tieňolovcov, sériu Najstaršie kliatby prosto nesmiete vynechať!

Tentoraz sa na svet pozeráme cez oči Magnusa Banea a Aleca Lightwooda, ktorí tvoria pár. Len nedávno spolu začali, ešte sa ani poriadne nepoznajú, a tak Magnus navrhne cestu po Európe, kde sa im vzťah buď utuží alebo nenávratne zničí. Stojí to za ten risk. Začínajú Parížom, vychutnávajú si pain au chocolat a nezameriavajú sa na nič iné ako prítomnosť,... až do momentu, keď v izbe nenájdu starú známu s desivou správou. Na mieste vraj vyčíňa kult uctievajúci démonov Karmínová ruka a je čoraz nebezpečnejší. Viete však, čo je na celej veci najlepšie? Tento kult zo srandy pred stovkami rokov založil samotný Magnus.

„Prinútil sa vstať a sústrediť sa na Magnusa v zovretí netvora, ktorý vyzeral ako chobotnica. Takého démona ešte nikdy nevidel a rozhodne sa o ňom nedočítal v Kódexe. Na tom však teraz nezáležalo. Ten tvor mal v moci Magnusa a vzďaľoval sa. Alec vzal do rúk luk a rozbehol sa za ním po streche vlaku, preskakujúc medzery medzi vozňami. Celý čas hľadel na Magnusa, rozhodnutý ani na okamih ho nepustiť z dohľadu. Strach ho poháňal vpred bez ohľadu na nebezpečenstvo. Vlak vybral ostrú zákrutu a on sa na ňom ledva udržal.“

Ani trochu nebudem preháňať, ak poviem, že toto bola zatiaľ tá najlepšia kniha zo sveta Tieňolovcov, ktorá sa mi kedy dostala pod ruku. Bola priam naprataná akciou, ani jednej jedinej kapitole nechýbalo dramatické ukončenie a práve vďaka tomu moja chuť čítať rástla ako počet strán, ktoré som za sebou zanechávala. Aj keď treba povedať, že prebytok akcie bol miestami na škodu, zvlášť keď sa dvom hrdličkám konečne podarilo byť osamote a prehĺbiť svoj vzťah, vždy im do toho vtrhol démon, takže vopred vás varujem, netešte sa predčasne.

Obe hlavné postavy som si obľúbila už v predošlých knihách, no teraz som sa ich nemohla nabažiť. Ich vzájomné podpichovanie, súkromné žartíky a neuveriteľná tímová práca ma donútili uveriť, že aj Tieňolovec a bosorák môžu tvoriť skutočne fungujúci pár. Nebolo miesta, kde by sa navzájom nepodržali a nešli jeden za druhého obetovať to najcennejšie, stavali svoju polovičku za prioritu a tak to vo vzťahu aj vyzeralo. Veľmi príjemne sa číta príbeh, kde romantická linka funguje celú dobu tak, ako si to čitateľ vysníval, a nie je treba čakať až na finálnych niekoľko strán na prvý bozk.

Človek by povedal, že Cassandra Clare, ktorá má na konte už toľko kníh o tej istej téme, sa musí začať opakovať, nuž ani zďaleka to tak nie je. Opäť aj tento jej príbeh je viac než originálny, dejová linka sa nepodobá na žiadnu inú, jediné, čo je u tejto talentovanej autorky večné, sú ikonické postavy, ktorých sa ale tak či tak nedá nabažiť.

Ak ste ešte tejto sérii alebo možno dokonca celej ságe nedali šancu, rozhodne neváhajte a siahnite po nej, necelých 400 strán síce zlupnete na dve posedenia, ale kedykoľvek môžete siahnuť po druhej časti Stratená biela kniha, ktorá na mňa stále čaká na poličke.

Za magickú knižku ďakujem vydavateľstvu Slovart. Vy si tú svoju môžete kúpiť napríklad TU.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce