Lupene vo vetre - Virginia Andrews

,,,Anjel, svätica, diablov výhonok, dobrá alebo zlá, pripla si ma na stenu, dala si mi značku, že som tvoj až do smrti. A keď umrieš prvá, zanedlho ťa budem nasledovať.´"

Cathy, Chris a Carrie sa konečne po viac ako troch rokoch ocitajú v normálnom svete. Z odporného, strašidelného domu ich starých rodičov sa im podarilo utiecť a teraz sa musia vo svete presadiť sami.

V autobuse cestom na Floridu narazia na veľmi milú černošku, ktorá ich odvedie k doktorovi Paulovi a ten sa ich  ochotne ujme. Chce sa stať ich poručíkom a splniť trom zničeným deťom všetky ich sny.

Cathy sa odjakživa túžila stať primabalerínou. Každý deň usilovne trénovala v podkroví, len aby mohla svoj sen naplniť. Vyzerá to tak, že od toho nemá ďaleko.

Chris, ktorý strávil veľkú časť svojho života nad knihami, má teraz príležitosť stať sa doktorom, presne podľa jeho predstáv. Má k dispozícií skvelé vzdelanie, doktora Paula a jeho inteligenciu. Už len to všetko využiť.

Carrie to také jednoduché nemá. Vďaka svojej matke strávila tú najpodstatnejšiu časť vývoja v podkroví bez slnečného žiarenia a potrebných živín, a tak aj napriek tomu, že by už mala chodiť do školy, vyzerá maximálne na 3 roky. Jedinou jej túžbou je vyrásť.

Chris je do Cathy beznádejne zaľúbený nehľadiac na to, že je to jeho vlastná sestra. Lenže jediné, čo Cathy zaujíma, je pomsta.

Už od prvého momentu bola kniha neuveriteľným zážitkom. Rovnako ako prvá časť, aj táto bola plná napätia, strachu a lásky. Treba však dodať, že tej prvej sa nevyrovnala.

Dej sa na začiatku jemne tiahol a nebolo také ľahké dostať sa do čítania. Akonáhle som sa však dostala cez úvodných päť kapitol, knihu som nedokázala odložiť a tento pocit vo mne zostal až do poslednej stránky.

Najväčší problém mi ale robili občasné preklepy, ktoré sa v knihe miestami vyskytovali. Našťastie to na kvalite knihy nič neubralo. Všetci sme len ľudia a chyby sa proste dejú.

Príbeh bol výborne a napínavo podaný, dokázal ma do seba perfektne vtiahnuť. Plakala som, keď plakala Cathy a smiala som sa, keď bola veselá.

Veľmi odporúčam knihu každému, kto má chuť siahnuť po trošku inom príbehu a kto sa nebojí odhaliť staré rodinné tajomstvá.

Som veľmi vďačná vydavateľstvu Noxi za možnosť začítať sa do tejto geniálnej pentalógie. Recenziu na prvú časť si môžete prečítať TU a do príbehu súrodencov sa môžete začítať TU.





Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu