Zákulisie samovydávania - Michaela Zamari

Alebo ako si vydať knihu


Michaela Zamari priniesla na slovenský trh niečo, čo tu doteraz ešte nebolo. Ponúka nám v podstate komplexnú príručku o tom, ako si vydať knihu na svoje vlastné náklady. 

Už predtým napísala niekoľko erotických románov, ale toto je niečo iné. Veľmi laitsky popísala všetok proces, ktorý stojí za vydaním knižky, napríklad takej, o ktorej práve teraz čítate. 

Miška nenechala nič na náhodu a popísala každý jeden detail veľmi presne. No tak napadlo by vám, že je takmer umenie vybrať si zo stoviek typov papierov a z tisícok typov fontov? Mne rozhodne nie. 

Aj napriek tomu, že knižka nemá nijaký dej,  je písaná veľmi pútavo. Znie to až neuveriteľne, ale autorka ma touto knihou presvedčila, že patrí k jednej z tých, od ktorých sa dá čítať aj telefónny zoznam. 

Imponovalo mi zdravé sebavedomie a občasná sebairónia, ktorou je Miška obklopená. Jej štýl je natoľko chytľavý, až som túto milú jednohubku prečítala behom pár hodín. 

Zrejme najzaujímavejšie bolo čítať o tom, ako si tým všetkým autorka prešla sama. So samovydávaním má už dlhoročné skúsenosti. Poprela aj to, čo si mnoho Slovákov o knihách, ktoré nevydalo vydavateľstvo, myslí. 
Nie, kniha, ktorá bola vydaná na vlastné náklady, nie je o nič horšia ako tá, ktorú podporilo vydavateľstvo. 

V knihe nájdete množstvo užitočných odkazov a kontaktov, na ktoré sa môžete obrátiť v prípade, že by ste sa rozhodli ísť do toho na vlastnú päsť. 

Ja osobne mám odteraz pred autorkami samovydavateľkami veľký rešpekt, pretože vydať si knihu nie je len tak. Je to drina, sú to mesiace práce, kopa peňazí a najmä času. Ale vraj ten pocit stojí za to. 

Prečítajte si o všetkých možných výhodách aj nevýhodách, ktoré samovydávanie obnáša a možno sa do toho časom pustíte aj sami. 

Táto kniha je určená pre tých, ktorí majú radi veci vo vlastných rukách a neradi sa spoliehajú na iných, alebo pre tých, ktorí sú proste len zvedaví, čo všetko tento proces zahŕňa. 

Ďakujem za možnosť prečítať si tvoju knihu, Miška


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu