Ovocie minulosti - Virginia Andrews


,,Prežili sme časy, keď sa sialo, dozrievalo, zberalo.. ale kedy sa budeme konečne radovať? Nečakáme už pridlho?“

POZOR! Táto recenzia obsahuje niekoľko spoilerov na predošlé tri časti.

Cathy a Chris už majú niečo cez 50 rokov a po smrti ich matky sa im konečne podarilo dostať k dedičstvu, pre ktoré si v detstve toľko vytrpeli. Nikdy im nešlo o peniaze, to nie, ale zato ich matka by za ne dala aj životy svojich detí.

Podľa poslednej vôle ich matky má zrenovovaný Foxworth Hall patriť ich mladšiemu synovi Bartovi, ktorý má, mierne povedané, komplikovanú povahu. Je zúrivý, nešťastný a večne zaslepený pomstou. Neustále sa ženie za úspechom a pracuje na tom, aby sa stal najbohatším mužom na svete.

Jorymu sa tiež veľmi darí. So svojou manželkou Melodie sú obaja žiadaní tanečníci, nechýbajú im peniaze ani šťastie.

Cindy, ktorú si ako batoľa adoptovali, je teraz 16 – ročné krásne dievča plné nádejí a snov. Žije život ako z rozprávky, pretĺka sa ním s absolútnou ľahkosťou.

Všetci sa stretnú v rodinnom sídle, aby oslávili Bartove 25 - te narodeniny. Opäť sa Foxworth Hall stáva miestom plným intríg a tragických udalostí.

Nikdy by som si nemyslela, že je možné, aby si jedna rodina toho toľko prežila. Akonáhle sa im v živote aspoň trošku vyjasní, okamžite začne búrka horšia ako kedykoľvek predtým a tak stále dookola. Čítať tieto romány je tragédia sama o sebe.

Aj napriek tomu neľutujem ani sekundu, ktorú som nad knihami strávila. Naopak, ľutujem, že som si čítanie nevychutnávala viac a hltala som stránku za stránkou. Našťastie ma ešte čaká posledná časť, pri ktorej to môžem napraviť. 

Ak máte radi intrigy, drámy, trpkú pachuť nenávisti a do toho všetkého primiešanú vášnivú lásku, toto sú knihy, ktoré by ste mali čítať. Odporúčam!

Ďakujem vydavateľstvu Noxi za zaslanie knižky na recenziu. Vy si ju môžete kúpiť TU

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu