Budú aj tŕne - Virginia Andrews


Tretia časť úspešnej pentalógie od známej autorky Virginie Andrews ma rozhodne nenechala chladnou. Ako už u tejto autorky býva zvykom, začiatok knihy pôsobil mätúco, ale v momente ako som sa do knihy začítala, nemohla som ju pustiť z ruky.

POZOR! Táto recenzia obsahuje niekoľko spoilerov na prvé dve časti.

Cathy a Chris už žijú v spoločnej domácnosti ako manželia. Odťahovali sa ďaleko do neznáma, kde nikto nemohol ani len tušiť o ich veľkom tajomstve.

Vychovávajú dvoch Cathyných synov – Joryho a Barta. Jory sa podal na svojho otca a predovšetkým na svoju talentovanú mamu, preto je z neho výborný tanečník. Je elegantný, inteligentný a vždy láskavý.

Mladší syn Bart je jeho pravým opakom. Je samotár, ukrýva sa, neustále predstiera, že je niekto iný. Cíti sa nemilovaný a nadbytočný, i keď lásky od rodičov sa mu dostáva vždy dosť.

Jedného dňa sa do domu vedľa nasťahuje staršia dáma odetá v čiernom. Nakúka cez plot, správa sa čudne, až sa raz Bart rozhodne, že ju navštívi. Hrozí, že rodinné tajomstvá sa začnú postupne odkrývať. Čo je však ešte horšie, Bart sa mení na úplne iného, temného človeka.

Autorka svojim typickým štýlom písania brilantne vystihla atmosféru, v akej sa mladá rodina nachádzala. Dokázala som sa perfektne vcítiť do duše každej jednej postavy a časom som bola dokonca schopná predvídať ich správanie. 

Situácia celej rodiny je príšerná a vôbec nejde o ľahké čítanie. Na každej stránke je opísané obrovské utrpenie, nenávisť a zloba jednotlivých postáv, zároveň môže čitateľ spozorovať úprimnú, vášnivú lásku medzi Cathy a Chrisom. 

Určite zaujímavé čítanie, ktoré rada odporúčam kade chodím. 

Ďakujem vydavateľstvu Noxi za poskytnutie knižky na recenziu. Kúpite ju TU

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu