Ešte to nebalím... odkazuje babička - Judy Leigh


Evie má 75 rokov a po smrti manžela nevie, čo so životom. Ostal jej veľký prázdny dom a samota. Nakoniec ju jej syn Brendan presvedčí, že bude pre ňu zrejme najlepšie presťahovať sa do domova dôchodcov, kde bude mať aspoň nejakú tú spoločnosť.

Lenže ani tam nejde všetko podľa plánov. Evie cíti, že ešte nie dosť stará na to, aby strávila svoj život zavretá medzi štyrmi stenami, a preto v jeden deň padne rozhodnutie – Evie odchádza užívať si život plnými dúškami. Zbalí zopár vecí a vyberie sa na cestu.

Dostane sa až do Francúzska, kde si užíva roadtrip. Avšak keď sa to dozvie Brendan, okamžite sa vydá za ňou s cieľom dostať ju domov. Hmm, lenže Evie v tom má jasno. Ona domov za žiadnych okolností nepôjde.

Svieži, zábavný príbeh, ktorý si okamžite získa vaše srdce. Evie je veľmi priateľská, občas možno trošku panovačná, dáma s obrovským zmyslom pre humor. Svet vidí ružovo, ale nie príliš, pretože si uvedomuje, že na každom rohu číha možná nástraha.

Ak hľadáte letnú oddychovku k bazénu, toto je pre vás tá ideálna kniha. Nasmejete sa, nakoľko Evie nikdy neklesne na duchu a zrejme si ani nikdy neprestane vymýšľať, pobavíte sa na jej ceste naprieč Francúzskom a možno dokonca zmeníte pohľad na dôchodcov.

Za poskytnutie knižky na recenziu ďakujem vydavateľstvu Grada. Vy si knižku môžete kúpiť TU.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu