YA príbehy z mojej knižnice

V prvom rade vám chcem všetkým zaželať príjemne strávené dni v roku 2020, veľa úspechov a radosti!

Musím sa priznať, že ja nie som človek, ktorý by len tak siahol po YA literatúre. Avšak knihy, ktoré mám teraz pred sebou patria k tým, ktoré dokáže prečítať aj človek ako ja. 



Žatva smrti - Neal Shusterman

Predstavte si svet, kde ľudia neumierajú - všetky lieky už boli dávno vynájdené, keď sa hodíte zo strechy, oživia vás. Aby sa vo svete nastolila rovnováha, vznikne Spoločenstvo koscov. Tí majú za úlohu zabíjať ľudí, aby nedošlo k preľudneniu planéty. 
Citra a Rowan sú dvaja mladí ľudia, ktorí dostanú príležitosť vstúpiť ku koscom a dokonca sa nimi stať. Je len na nich, ako túto príležitosť využijú.
Na knižky som napísala kompletnú recenziu, nájdete ju tu.


 

Dievča z atramentu a hviezd - Kiran Hargrave

Isabella je veľmi odvážna a všetečná. Aj napriek zákazu sa vydá na miesto, kam to má povolené len hŕstka ľudí. To miesto sa nazýva Zabudnuté územie a podľa všetkého tam číhajú príšery, aké si my nedokážeme ani predstaviť. 
Isabella sa skvele orientuje podľa hviezd, je predsa dcérou kartografa. Onedlho pochopí, že od nej teraz závisí budúcnosť celého ostrova. 




Mágia splnu - Katarína Senajová

Autorka Katarína Senajová mala len 13- rokov, keď napísala prvá časť svojej dvojdielnej série. Jazyk v knižke je preto veľmi autentický. Druhú vydala o pár rokov neskôr, nakoľko bola očakávaná. 
Malá Mirka dostane ako darček dve mačiatka. Veľmi si ich obľúbi, ale časom sa začne správať nejako zvláštne. Začína sa dokonca chovať ako ony. Čo sa to deje? 




Séria Lara Jean

Lara Jean je 16-ročné dievča žijúce takmer bezstarostný život. Má dve sestry - staršiu Margot, ktorá práve odchádza na univerzitu a mladšiu Kitty, vždy usmievavú a plnú energie. 
Lara Jean napíše listy piatim chalanom, do ktorých sa zaľúbila.Ukladá ich do krabice od klobúka, pretože nie sú určené pre cudzie oči. Avšak jedného rána sa Lara Jean zobudí a zistí, že je listy sa dostali niekam, kam určite nemali. 
Podľa prvej knižky bol natočený aj film. 











Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu