Strážni anjeli - John Grisham


Amerického autora Johna Grishama môžeme na Slovensku poznať predovšetkým vďaka knihe Odplata, ktorá u nás zožala veľký úspech. Jeho knihy sa väčšinou odohrávajú v právnickom prostredí a ani tentoraz tomu nebolo inak.

V mestečku Seabrook zastrelia právnika Keitha Russa priamo v jeho vlastnej kancelárii. Podozrivým sa aj napriek nedostatku dôkazov stáva černoch Quincy Miller, ktorý býval právnikovým klientom. Zdá sa, že to na Quincyho niekto narafičil. Niet poriadnych svedkov, niet motívu a Quincy sedí za mrežami pod hrozbou doživotia.

Po viac ako 20-tich rokoch mu prichádza na pomoc Cullen Post, ktorý pracuje pre neziskovú organizáciu Guardian Ministries. Zameriava sa práve na takých, ktorí boli neprávom odsúdení. Cestuje po celej Amerike a týmto spôsobom sa snaží urobiť zo sveta lepšie miesto. Jeho úlohou nie je nájsť vraha, ale pomôcť nevinnému.

Toto bola úplne moja prvá kniha od Grishama a úprimne ľutujem, že som mu nedala šancu skôr. Má špecifický štýl písania, zamotáva a rozuzľuje dej presne tak, aby to v konečnom dôsledku dávalo zmysel, ale zároveň si musí čitateľ niektoré veci sám domyslieť.

Príbeh má zaujímavý námet a je veľmi dobre podaný. Sama som ho zhltla behom dvoch pracovných dní a určite sa nemám na čo sťažovať. Číta sa ľahko, dej svižne ubieha a vy máte neustále túžbu dozvedieť sa, čo bude nasledovať.

Obávam sa, že som práve našla ďalšieho autorka, od ktorého budem nutne potrebovať nakúpiť všetky knihy do zbierky.

Ďakujem veľmi pekne bux.sk za poskytnutie knihy na recenziu. Vy si ju môžete kúpiť priamo TU.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu