Knižky ako stvorené na darovanie na Vianoce (prvá časť)

Viem, že mnohí z vás sa chystajú na Vianoce darovať knižky, či už svojím blízkym alebo sebe. Preto som si pre vás pripravila zopár tipov na knižky, ktoré stoja za úvahu a pod stromčekom vyzerajú ideálne. Ak si spomedzi knižiek nevyberiete ani jednu, nezúfate, o pár dní bude k dispozícií druhá časť. 


Sérotonín - Michel Houellebecq

Ako prvú vám chcem predstaviť knižku Sérotonín. 
V príbehu sa stretávame so štyridsaťšesť ročným Florentom - Claudom žijúcim vo Francúzsku. Podáva nám príbeh plný priateľstva, odpúšťania, ale aj smútku a výčitiek. Dobrovoľne zmizne z mesta a presťahuje sa na vidiek, kde stretá spolužiaka  Aymerica. Hoci sú obaja veľmi odlišní, nájdu k sebe cestu a spoločne konfrontujú časti svojej minulosti.


Mäso - Vtedy na východe - Arpád Soltész

Táto kniha je síce "už dva roky stará", ale na význame nestratila. Je koniec zlatých deväťdesiatych rokov. Miki Miko, tvrdý policajt, spolu Palim Schlesignerom, novinárom bez pudu sebazáchovy, hľadajú pravdu a vedú boj proti mafii. Tento boj sa stáva osobným, keď zmizne Nika, sedemnásťročná stopárka. Toto dievča uniesli a znásilnili, majú v pláne predať ju do Kosova na protistitúciu alebo na orgány. 
V hoteli Ultima Thule ste vítaní, ak po vás náhodu ide mafia a polícia má plné ruky práce s inými vecami. Ak vás uznajú hodnými, dostanete Hemigwayov kokteil a čašník Igor vám porozpráva plno krutých historiek. 



Poviedky o Rusku - Dimitry Glukhovski

Ak ste čítali slávnu sériu o moskovskom metre, autora už dávno poznáte. Síce sa tentokrát presunul do súčastnosti, svoju fantáziu nezaprel. V poviedkach opisuje reálne Rusko, ale nebráni sa ani mimozemšťanom či spolupráci s peklom. V centre jeho pozornosti sú médiá, spoločnosť ako taká a naivní obyvatelia. 
Kniha je plná klamstiev, korupcie a niečoho nadprirodzeného, na čo len tak ľahko nezabudnete. 


Violka - Mirka Skočílková

Marika je sebestačná mladá žena, neverí na vzťahy a už sa nemôže dočkať, ako odletí na Nový Zéland. Jej plány však zhatí smrť jej sestry Violy a jej manžela. Jediné, čo o nich zostalo, je ich dcérka Violka, ktorá po smrti rodičov trpí ťažkými psychickými problémami, bojuje so svokrou a dlhmi a aj napriek tomu všetkému zisťuje, že je vlastne šťastná. 


















Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu