Kaviareň v Kodani - Julie Caplinová

 

Vedeli ste, že Dáni sú najšťastnejší ľudia na svete? Čo sa za tým skrýva?


Zabaľte sa do deky, vezmite si šálku čaju a ponorte sa do podmanivého čítania Kaviarne v Kodani od britskej autorky Julie Caplinovej. Z príbehu cítiť atmosféru hygge dokonca až tak, že som ju nemohla čítať bez čerstvo pomletej kávy na uchlipkávanie.

Katie má niečo okolo tridsiatky a pracuje pre jednu z popredných PR agentúr v Londýne. Nemá manžela, ani deti, sústredí sa predovšetkým na prácu, v ktorej strávi často viac ako polovicu dňa. Má za sebou síce už niekoľko vzťahov, ale nikdy nič nevyšlo tak, ako malo.

Keď jej túžba po povýšení narazí na problém, nevzdáva sa a je ochotná spraviť maximum pre to, aby sa dostala niekam ďalej. Vezme si preto pod krídla istého Dána, ktorý sa chystá v Londýne otvoriť hygge obchodný dom, zameraný na pohodu a šťastie. Dostane teda príležitosť vycestovať na pár dní do Kodane no a, povedzme si úprimne, nebude to len tak obyčajný výlet.

Do knihy som sa zamilovala na úplne prvý pohľad. Nádherná obálka, príjemná vôňa a úplne dokonalý obsah. Myslím, že toto je presne to, čo som v tieto sychravé dni tak nutne potrebovala. 

Jednoducho si nemôžem príbeh vynachváliť.

Sympatická hrdinka plná nádejí a snov sa vám zaryje pod kožu a nebude len tak ľahké ju odtiaľ dostať. Nie je to to naivné hlúpučké dievčatko, ale žena, ktorá vie čo chce a ide si za tým, ale s citom.

Prostredie Dánska som si obľúbila natoľko, že uvažujem nad dovolenkou v Kodani. Chcela by som na vlastnom tele okúsiť, aké to je ocitnúť sa na mieste plnom šťastia a vychutnávať si pravé, čerstvé dánske pečivo. 

Za knižku ďakujem vydavateľstvu Grada. Vy si ju môžete kúpiť TU

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu