Kniha politiky

Ak hľadáte knihu, ktorá by vysvetľovala politiku absolútne nestranne a objektívne alebo si kladiete otázky ako: Je demokracia naozaj tou najlepšou formou vlády?, Môže byť vojna niekedy ospravedlnená? , tu ste správne. 



Knižka je rozdelená na niekoľko častí, ktoré sú zoradené podľa období, kedy boli aktuálne trendy. Stretnete sa tu napríklad s tematickými celkami ako Politické útvary na Slovensku, Stredoveká politika, Racionalizmus - Osvietenstvo, Stret ideológií, Povojnová politika. Nemusíte sa báť, ak vám tieto témy nič nehovoria, všetko je v knihe vysvetlené.

Čo mi však robilo najväčšiu radosť, a čo bol taktiež jeden z dôvodov, prečo som si knižku kúpila, bol fakt, že je plná diagramov, ilustrácií, grafov a podobných farebných útvarov. Tým pádom sa veľmi ľahko číta a je skutočne prehľadná. Povedzme si ale úprimne, v prvom rade ma kniha zaujala výraznou obálkou.

Nestranne opísané myšlienky ľavicové, pravicové, ale aj pokrokové myšlienky feminizmu, otrokárstva a iných inak opovrhovaných a skresľovaných smerov. Z mojej strany kniha nemá žiadne veľké chyby a možno chyby ako také vôbec. 



Od vydavateľstva Universum vyšli aj ďalšie knižky z tejto série, ako napríklad Kniha filozofie, Kniha ekonomie, Kniha sociologie, Kniha astronomie a niekoľko ďalších.
Osobne sa na ne veľmi teším a myslím si, že z takto širokej škály si dokáže vybrať každý. 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu