Opposition - Jennifer L. Armentrout

Kto má opäť chuť na štipku nadprirodzena? Po nie až tak dlhom čakaní sa ku mne dostal piaty a zároveň záverečný diel série Lux, Opposition. Ak ste si zavítali prečítať moju recenziu, príbeh Daemona a Katy vám musí byť už dávno známy (alebo len milujete moje recenzie), každopádne vás upozorňujem, že bude plná SPOILEROV na predošlé časti, tak ak ste ešte nečítali štvrtý diel a plánujete sa naň vrhnúť, zapamätajte si len, že týchto 5 kníh rozhodne stojí za vašu pozornosť a rýchlo zatvorte prehliadač.

Katy a Daemon už majú vyhraté. Podarilo sa im ujsť, sú zachránení, čaká ich len šťastný a bezstarostný život. Hm, nie. Po tom, čo sa na zem prihnal húf mimozemšťanov, sa, logicky, všetko zmenilo od základov. Daemon sa okamžite pridá k svojmu druhu a nechá Katy len tak stáť na ceste. Prejde mnoho dní a on o ňu ani nezavadí pohľadom. Čo sa to deje? Veď ju vždy miloval, prečo je k nej odrazu taký chladný? Mala vláda skutočne pravdu? Chystá sa Daemon spolu s ostatnými Luxami vyhladiť planétu a ovládnuť svet? Lebo všetko tomu nasvedčuje. Ten chlad v jeho očiach, tie nevinné obete, ktoré sa len ocitli v zlý čas na zlom mieste. Na svete vypukla vojna a prežijú len tí najzdatnejší.

Do príbehu vstupujú nové zaujímavé postavy, ktoré hneď dostávajú dôležitú úlohu – pozabíjať čo najviac ľudí. Rovno vám poviem, že väčšinu z nich som neznášala. Akí len boli povrchní, arogantní a nevyspytateľní. Normálne som rada, že už o nich nebudem počuť. Inak všimli ste si, že postavy v knihách sú čoraz horšie? Občas ako keby sa autori snažili, aby ich čitatelia neznášali. I keď chápem, že záporné postavy by mali mať zlé vlastnosti.

Avšak na druhú stranu, čo sa týka originality príbehu, tú hodnotím veľmi pozitívne. Autorka čitateľa nechávala celú dobu v napätí, nikto (ani len samotné postavy) netušil, čo sa bude diať, kto zomrie a kto bude nakoniec figurovať ako „ten zlý“. Zakončenie perfektne sadlo a zanechalo vo mne príjemné pocity.

Milovníci fantasy, alebo aj tí, ktorí majú chuť vystúpiť zo svojej komfortnej zóny, určite siahnite po tejto sérii. Ak pochybujete, či stojí za to, nemáte nad čím uvažovať, už po prvej stránke vás chytí za srdce a v žiadnom prípade nezvládnete ďalej odolávať.

Trefný humor, vtipné trapasy, nekonečná láska medzi dvoma hlavnými postavami - to všetko mi bude šialene chýbať. Nemôžem uveriť tomu, že už je s celou sériou koniec. Aj nejakú novelu by som uvítala. 

Za fantastický zážitok vo forme sexi mimozemšťanov ďakujem vydavateľstvu Zelený kocúr. Ak si myslíte, že sa láska nedá kúpiť, kliknite sem a pochopíte, že ste sa šialene mýlili.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pomsta je sladká, a.s. - Jonas Jonasson

Horkosladké esencie - Baja Dolce

Červené zvitky mágie - Cassandra Clare a Wesley Chu